Den 1:a och 11:e Gustringdagen!

Ja. Visst är det den 11 november idag. Den 11/11 och därmed den näst sista av årets hela dagar.

Det är konstigt hur vissa händelser och uttryck följer en i livet. Tänk vad trevligt det hade varit om de alla varit glada och positiva, som just det här. Om jag inte är helt ute och cyklar var det en av mina absoluta favoritlärare, K. Gustring, som alltid uppmärksammade oss på dessa dagar. Saken i sig är väl föga upphetsande men minnet ger mig tillfälle att minst 12 gånger per år tänka på honom. Och det får mig att må bra. Jag hoppas innerligt att han vet vilken otroligt omtyckt lärare han var.

Det enda jag fortfarande kan grämas över är historien om Djuren i Hackebackeskogen (eller om det möjligen var Hasselbackeskogen). Redan i sjuan lovade han att berätta historien men av olika, helt påhittade anledningar, sköt han upp det. I nian deklarerade han kort och gott att det inte var passande att berätta denna historia för unga elever. I över tjugo år har jag således funderat kring om det verkligen finns en historia eller om han bara hittade på allt. Jag minns vårt trugande och bedjande, och hans argument till att inte berätta just då, som väldigt behagliga tillfällen.

Härmed utropar jag alla heldagar till en, eller snarare tolv, av enväldet Paraïsos officiella helgdagar:

”Gustringdagen” – en varm hyllning till alla fantastiska lärare jag mött i mitt liv.

Naturligtvis tycker jag att du både skall och bör anamma denna dag. Jag tror bestämt att det är en dag då man skall dricka glögg, varm sådan.

Lev väl!
/Joanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *