Då va’ det klart!

ProsperoJomen, då kom slutligen domen. Många i ”klassen” hade redan fått reda på var de skulle göra sin praktik och efter att jag skällt på SUI var jag övertygad om att jag skulle få världens sämsta praktikplats. Bara för att de ville jävlas med mig.

Dr K har med förtjusning påtalat att han önskar mig en praktikplats på Älvsnabben. Jag vet inte om jag skall tolka det som bra eller dåligt. Inget fel på Älvsnabben i sig, men det är väl inte den stora dröm-praktikplatsen. Nu ingår dock inte dess fartyg i ”praktik-flottan”, men inget hade väl varit omöjligt…

Hur som helst hade dessa faktorer, i kombination med den sedvanliga svenska ”varför-skulle-jag”-mentaliteten, övertygat mig om att jag skulle hamna på Stena Danica. Eller vilket annat PAX som helst. Jag vill verkligen inte det. Det skulle kännas som att arbeta i Nordstan, mitt i julruschen. Huuu!

Men uppenbarligen har jag varit en snäll flicka. Bortsett från det faktum att jag ligger på minimumtid, bara 2 månader ute, så är jag mer än nöjd. Som det ser ut mönstrar jag på M/T Prospero (Donsötank) i mitten av januari. Fartyget är en kemtank som trafikerar Europafart. Jag lyckades spårade henne via AIS’en och fann henne då utanför Englands kust, med destination Svetly (Ryssland). När jag trackade lite bakåt såg det ut som hon brukar röra sig kring de Brittiska öarna och lite upp och ner mot fastlandet. Rent spontant känns det som att hon går på spot-marknaden, men jag skall självklart undersöka mer innan jag mönstrar på.

Lev väl!
Joanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *