18 år

linus9160° 02,6′ N, 29° 22,6′ E – S:t Petersburg

Idag, den 5 februari, är det på dagen 18 år sedan jag blev mamma. Linus föddes, om jag minns rätt, strax efter åtta på kvällen. Eftersom jag inte kan fira dagen med Linus bestämde jag mig för att fira på plats. Detta gjorde jag med att baka negerbollar. Jag stod i byssan och lyssnade på omixade låtar till Dans nästa platta (så gott att höra välbekanta röster innan och efter låtarna), blandade smeten och rullade i kokos eller pärlsocker. I byssan finns två stora ventiler, alltså fönster, som gav solen tillfälle att värma både kropp och själ. Jag njöt varje sekund utav de 1,5 timmarna det tog att göra de ca 30 bollarna. Mesta tiden ägnade jag åt att tänka på Linus.

Jag kan inte säga att jag är ”ledsen” för att jag inte är där och kan fira honom på plats. Det är en stor dag för honom och naturligtvis hade det vart med glädje jag hade hittat på någonting, om jag hade varit hemma och han hade velat. Jag är övertygad om att det viktigaste för Linus inte består i att jag finns där en dag som idag. För all del, jag kommer inte vara där i morgon heller. Istället handlar det om det som alltid finns där, mellan oss. Han vet var han har mig, jag vet var jag har honom. Respekt och tillit. Trygghet.

GRATTIS LINUS!
Mamma J

Som bonus publiceras bilder anno 1991. Kommentarer undanbedes – vänligen men bestämt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *