After Midsommarski

After-midsummerDen nya chiefen är Ålänning. Vi pratar finska ibland. Vi har kommit fram till att alla kan prata finska ty det är bara att sätta ett eller flera ”i” sist i ordet. Och det värsta är att det stämmer tillräckligt ofta för att bara vara ett skämt.

Midsommaraftons morgon ankom vi Lubeck för att sedan avgå mot Kotka på kvällen. Därför var det inte riktigt läge att fira. Vi hade dock tur med vädret. Strålande sol och en pilsner på ljugarbänken bak bygget efter arbetsdagens slut passade mitt traditionsfientliga leverne ypperligt. Däremot blev det baluns på lördagen. Stora grillen kom fram och det fanns kött från de flesta arter ätbart kändes det som. Räkor, bläckfisk, biff, sidfläsk, kycklinglår, lammkotletter och fläskkotletter. I mängder. Flytande föda likaså. Vi kastade kastlina i livboj och vinnarna blev mässman och den nypåmönstrade jungmannen. Vet inte riktigt hur jag skall tolka det resultatet.

Vi hade ingen stång men kapten fick för sig att vi skulle visa filippinarna en klassisk midsommardans. Trevligt nog hakade de självmant på när vi i cirkel ”dansade” Små grodorna”. Undrar vad Måzart tänkte när han såg det? En gäng idioter, på ett stort öppet grått däck, som i ring hukar sig och skränar ”ko-akka-kaa-ko-akka-kaa”. Hela tillställningen var trevlig och avslutades så klart med karaoke nere i dagrummet.

Ja. Jag kunde haft det sämre…

Bisous,
Joanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *