Proplem…

Propeller + problem = Proplem. Ligger och halvsussar gott in da cabin, när en stycke Matrosjävel tittar förbi. Jag frågar artigt om han har något att rapportera, mest med tanke på att jag känner att det friskar i rätt bra. Jomen, troligen är vi en propeller kort. Okaaaaeeeyyyy*!?.

Den är som vi sjöman sen urminnes tider så vackert säger – borta med fisken. Vi går på reducerad fart och risken finns att vi får gå vägen om Simrishamn. I morgon skall det dessutom blåsa ännu mer. När denna lilla information sjunker in slår det mig att för Matrosjäveln (samt Jungman A och C/O Fästing) betyder det att den planerade avmönstringen i Lübeck om onsdag ligger taskigt till. Ett alternativ är ju förstås en avmönstring i Simris. Det skall ju dock, och lämpligen, samordnas med dem som skall mönstra på också.

I övrigt händer det en massa saker men nätet är för jävla segt. Det går åt för mycket energikrävande ord när uppdateringen ballar ur titt som tätt. Men för att veta att jag inte ligger på latsidan så kan jag rapportera att jag har träffat en matros. I huvudet. Med klumpen på kastlinan. Trevligt när man kan få förtöjningsgubbarna att skratta. Ja, hela besättningen har pratat om det, och flinat åt mig. Tydligen har de inte sett något liknande och vi snackar ju ganska många sjömansår totalt på den här besättningen. Det finns faktiskt en rimlig förklaring till att jag kastade så illa, men den kommer senare när jag samtidigt kan ladda upp bilder från mina kastlineträningspass. Upplysningsvis så skrattade jag med. Inledningsvis ett halvhysteriskt skratt, tills dess jag kunde konstatera att det inte gått hål i hans huvud, öga eller öra. Det är rätt skönt att kunna bjuda på sig själv…

Annat av intresse kanske är att jag nu tillbringar förmiddagsvakten, alltså 8–12, med Kapten J. Jag får bl a ha koll på vår framfart samt handstyra fartyget in och ur Kotka.

För er som väntade på Juli-pojken så kan jag meddela att han kom upp. Jag kände att min konstnärliga talang gav upphov till funderligheter. Timmys organ har i ett fall tolkats som en slips och det var ju inte min mening. Därför tog jag helt sonika två av de finaste bilder jag har i min bildmapp, printade ut och hängde upp. Det tog inte ens en timme efter att jag hade lämnat hytten innan den hade åkt ner. Det var upprörda disskussioner i mässen efter middagen. Även detta tarvar ett eget inlägg med bilder för att förstås till fullo.

Nej, bäst att sova en stund!
/Joanna

*Uttalas på Grotescovis, rekommenderas att ses om det inte har gjorts redan. Finns med i två av avsnitten, vilka jag dock inte kan specificera så här sent på kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *