Saker jag njutit…

Råbiff hos Mats

Under min ”ledighet”, i samband med båtbytet, har jag försökt njuta av det jag normalt kallar min vardagliga tillvaro. Ett annat passande ord skulle kunna vara ”livet”. Dessutom har jag försökt lägga på lite ”extra allt”. Som ett brev på posten slinker det alltid in en liten period av utmattning efter en längre tids frånvaro, men det ser jag som fullt normalt.

En del saker har jag fångat på bild, alldeles för få, men ändå.

Väskan är nu packad och i morgon drar jag till Oslo för att mönstra på Tärnhav. Så här kvällen innan känns det rätt bra, även om jag känner ett sting av avundsjuka på den eleven som numera tagit ”min” hytt på Vikingland i besittning.

Jag har bullat upp med garn och ritmaterial, laddat iTunes med dokumentärer och andra podsändningar samt stuvat ner litteratur om sjövägsregler, på både svenska och engelska. Så hur det än blir så har jag att göra.

Jag tror aldrig jag träffat så många vänner och bekanta på så kort tid. Det har varit helt fenomenalt. Några en liten stund, andra flera dagar i stöten. Å ungarna har varit hemma mer än lovligt de här dagarna.

Sist jag var hemma fanns det ingen tid för råbiff med Mats. Det tog vi igen nu. Kort men gott. Mycket gott.

Lika gott var det att mumsa surströmming med Jonas. Mitt i natten drog han med mig till bartömning på Hamngatan. Stilmässigt, endast iförd kläder från Myrorna och kängor, kände jag mig som en lantis.

Tyrolen är en vacker gammal festplats i trakterna kring Alvesta/Växjö. Mycket fint DV-gig på Deluxefestivalen med familjär sättning i form av Annelie och Roffe.

Jag tog dessvärre inga bilder på Pustervik då Gunnar & Fridens hade release av senaste plattan. Kvällen avslutades i massuppslutning av känt folk på Bishop, Järntorget.

STV planerar en video till låten Guld & Cipramil och tanken är att den skall spelas in på toppen av Göteborg Energis skorsten på Esperantoplatsen. Ta gärna en kik på researchvideon här. Jag hade klättrat med upp om det funnits en overall till… Fan, säger jag bara… vad häftigt det hade varit att vara där uppe!

My var hemma en natt och vi avslutade besöket med en fotosession och äpplekaka.

Därefter begav jag mig till city och utförde de sista ärendena. Samtidigt smet jag in på Barbarella för att köpa lite ringar till öronen. Jag har funderat på att besmycka mina piercingar igen och tänkte att jag kan ägna mig åt att töja hålen under mina kommande sju veckor till sjöss. Men funderingen blev kortvarig när jag fick hjälp att sätta i ringar i alla sex hålen. Det blir till att sova på rygg i natt. Det sjunde hålet har jag haft smycke i sen jag gjorde det för 10 år sen. Men det är inget man ser bara så där…

Det här är nog det mest meningslösa inlägg jag någonsin skrivit…

Puss!
J

Edit 150802: Namnet på låten/videon blev ”100 meter upp” och här är den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *