Fultröja – favorit i repris

För si som så fem år sen hittade jag en tröja på H&M. Det var halva reapriset och kärlek från första sekund. Den kostade sjuttiofyra och femtio. Min gode vän T, som var med vid inköpet, tyckte den var ful. Det sket jag högaktningsfullt i och döpte den helt enkelt till ”fultröjan”. Fultröjan satt, då jag inte sov eller lagt den i blöt för att tvättas, som klistrad på min kropp. Jag handtvättade den, helt enligt tvättråden, ända tills någon undrade om jag var dum i huvudet. Det var jag. Inte för att jag handtvättade, utan för att jag lyssnade på idioten och körde den i maskin. Det var inte så att den dog, den blev bara lite mer nopprig och så. Men jag älskade den lika mycket ändå och det var väl först efter så där två år som jag började använda den något mindre. Halsen klippte jag bort i början på detta året och något år innan dess hade jag lagat ena axeln eftersom Chilli tyckte lika mycket om den som jag.

För två år sen fick jag dock en idé, nämligen att jag skulle sticka en ny själv. Jag insåg att jag inte kommer kunna visa mig ute i tröjan så värst många år till och att detta faktum skulle kunna bli upphop till allvarlig depression. Halsdukar och handledsmojjar har jag stickat, men ingen tröja. Det är helt enkelt inte min grej. Jag insåg att jag måste acceptera att även en fultröja måste få dö och vila i frid en dag.

I förra veckan, på väg hem från Jazzå, kastade jag i vanlig ordning ett öga på varorna i Myrornas skyltfönster. Den upphetsning som spred sig i min kropp då jag ser ett stycke fultröja ligga där går inte att beskriva. Möjligen att det passade bättre som ett inlägg i något forum för fetisher av olika slag. Det fanns ingen lapp om när skylten skulle bli till försäljning så Linus fick i uppdrag att kolla detta eftersom han praktiserade på Ted Bernhards, som ligger granne med Myrorna.

Dessvärre insåg jag att jag inte kunde vara på plats idag klockan 10.00. Trots att jag har lite svårt att fokusera på pluggandet fanns ingen tanke på att offra en föreläsning på grund av en fultröja. Jag yppade min situation för Matrosjävel och tror ni inte på fan att jag i detta nu är lycklig innehavare av fultröja #2.

Skål för Matrosjävel!
/J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *