Herren min LeMarc

Peter LeMarc – TooToolah!Jag fick en julklapp i år. Eller TVÅ stycken, faktiskt. Först tänkte jag, varför då? Varför till mig? Dessa tankar kan ju tyckas konstiga, speciellt med tanke på att den ena var från min dotter. Den andra från min brorsdotter. Jag tänkte, att kanske är de fortfarande för små för att förstå att de inte kommer få något tillbaka. Eller så är det faktiskt så att de är de enda två som fattat grejen med presenter. Att man ger en sak för att man vill att just den personen skall ha den saken. Jag är grymt negativt inställd till presenter. Presenter i allmänhet och julklappar i synnerhet.

Olivia hade gjort en tvål. En röd hjärtetvål. Så fin var den och glad blev jag. Tusen tack!

När jag kom hem från Göken på julaftonskvällen – jo, jag valde att jobba med bokföring istället för att fira jul med mina barn– låg på min dators plats ett paket. Konstigt tänkte jag, men okej. Det var lite mörkt så jag fick tända för att se vem det varifrån. Min första tanke var att det faktiskt finns en tomte, och att han vart full av tomtetjack för att orka med alla kvällen otacksamma barn, och i och med det gått fel. Men nej, det var alltså från min dotter.

I fanns Peter LeMarcs senaste – ”Klassiker”. Jag har snudd på varenda skiva med PLM, han var min räddning när jag funderade på om jag skulle säga tack och hej, där i mitten på nittiotalet. Han finns närvarande, mer eller mindre framträdande, vid några av de tillfällen som på något sätt varit avgörande för att jag är där jag är idag. Det låter djupt. Det är det. Hur som helst så hade jag nog inte köpt skivan i brådrasket. Inte för att jag inte vill ha den i min samling utan för att det finns annat jag prioriterar högre. Därför blev jag extra glad att jag fick den. Plus att det så klart var så oväntat.

Jag har suttit på toaletten och bläddrat i den. Jag har tittat på den i förbifarten och idag fick jag ro att lägga in den i iTunes. Bra kan vara att veta att är det något jag tycker är helt meningslöst i iTunes, så är det kategorin ”genre”. Jag tycker så illa om den så jag desperat mailade ut en förfrågan till mina vänner i somras, om hur man får bort den ur kolumnbläddraren. Jag fick hjälp.
När jag matar in andra skivan och skall till att importera, det är en dubbel-cd, så ser jag att det för denna skivan, inte för den första ty den blev ”pop”, valts ”gospel & religious”. Jag tänkte, nu dör datorn. Sen dör jag. Inte så farligt tänker ni. Säkerligen inte. Jag blir bara nyfiken på vem eller vad som avgör vilken genre en skiva skall hamna i. Uppenbarligen är det ju olika för två skivor även om det så att säga är ”samma” platta. Någon?

/J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *