Elgiganten, del 1: Prischockad!

Min nya ”blender”

Strax innan förra sommaren råkade El Gamo den yngre göra sönder ”min” mixer. Eller ”blender”, som det heter i finare kretsar. Hela sommaren led jag brist på banan- och hallonsmoothie och den i tidigare inlägg presenterade sesampastan.

Hösten kom, hösten gick och efter miljardersmiljarder månader till sjöss var min längtan efter dessa röror snudd på plågsam. För att ändra på tillståndet ägnade jag mig halva fredagen åt att kolla test, priser och recensioner. Till slut bestämde jag mig för en Philips HR2094. Bästa pris fann jag på Elgiganten och jag smet omgående in på hemsidan för att beställa, med avsikt att sedan hämta via CollectStore i Nordstan. Det är nämligen billigare än att gå direkt till butik och köpa samma vara. Av en händelse fanns inte just den som Collect-vara, men, detta lyckades inte rubba mina planer på att få slurpa smoothie senare under dagen. Värt att nämna är att jag, både i egenskap av egen företagare och föredetta e-butiksanställd, är helt införstådd med att priserna i butik inte är de samma som på nätet. Ibland får man helt enkelt sniffa på den sura mjölken.
Glad i hågen sätter jag mig på bussen och tar mig mot Nordstan. Jag hittar min blivande blender utan problem, men drabbas omgående av en så kallad prischock. 1495:- skall de ha för den. Jag står där och gapar – med öppen mun och höjda ögonbryn – när en säljare kommer förbi; frågar om jag vill ha hjälp. På något underligt sätt lyckas han tyda mitt mummel om att jag fattar att det är dyrare i butik men att detta var ”ju tamejfan att ta i”.

”Jaha, vad kostar den på nätet då?”, frågar han.
”790 pix”, svarar jag. Han går till datorn för att kolla och jag följer efter. Han muttrar och meckar en stund och som den smarta försäljare han är börjar han ta mina uppgifter. Jag försöker verkligen se så prischockad ut jag bara kan.

”Vill du ha en Trygghetsförsäkring på ett eller två år?” Jag svarar att det vill jag inte och känner spontant att han inte på långa vägar är när en föreläsning i Konsumentköpslagen med allt vad den innebär. Jag tänker, att om jag slänger den i golvet så får jag skylla mig själv.

”Lämna lappen i kassan när du betalar. Självklart får du den för 790 kronor”. Han räcker mig en liten handskriven minilapp.
”Sjysst” säger jag, samtidigt som prischoken börjar släppa och jag blir kapabel att både le och säga tack.

Imponerad – grymt nöjd – och strax ägare av en Philips HR2094 drar jag mig mot kassan!

Obs! Brödet på bilden har ingenting med blenderna att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *