Älskar Göteborg

Jo. Jag gör ju det. När jag flyttade tillbaka till stan för snart tre år sedan var det verkligen som att komma hem igen. Närheten har ju alltid funnits, boendes där i periferin, men det är helt enkelt en annan grej att bo. På riktigt. I stan.

Jag har tittat på Irene Huss- och Johan Falkfilmerna omochomochomigen bara för att det är Göteborg. Jag ler när jag åker över någon av broarna och kan se härligheten lite ovanifrån. Det är så simpelt enkelt att må bra. Bara titta ut genom bussfönstret när den är mitt på Göta Älvbron. Är det på eftermiddagen så känns det som solen nyttjar vattnet och likt tidvatten flyttar upp solen längs älven, upp på bron och vidare in i landet. Barken Viking och Marinan. För att inte tala om något så hemtrevligt som Göteborgs energi-skorstenen. Jag är än idag besviken att jag inte kunde följa med upp när Strandvägen skulle reka inför sin video 100 meter upp. Se den och njut. Sen när du läst klart här alltså.

För några veckor sedan var jag uppe på Ramberget. Utsikten är bedårande och det kittlade i magen när jag såg mitt eget fönster genom kameralinsen. Senaste dagarna, jag kan inte komma på direkt varför och till vilka, har jag upprepade gånger uttryckt min kärlek. Kanske är det så att gatorna i stan hör mig, eller känner med vilken vördnad jag trampar omkring på dem. Något är det i alla fall. Annars skulle jag väl inte få ett sådant underbart fint tecken på att kärleken är ömsesidig. Älskar dig, Göteborg.

Älskar Göteborg

2 Comments:

 1. Så klart man älskar Göteborg……..säger jag som bor på Fjäll.
  Nu är Du alldeles alleena eller hur. Pojkarna här och där.
  Dom mår väl lika bra som Du ,kan jag tänka mig,
  Jag hoppas få den största komma hit och fiska med mig, hihiii.
  Nåjaa,,,,Vilken öl blev det goaste?
  Vi här,bastar, bygger,cyklar,paddlar,badar,stavar och njuter passionerad av livet vi har kvar.
  Just i veckan tar vi hand om Katarinas katt+hus……
  DU ÄR duktig, Kära Du!
  kram oss från Fjäll.

  Svar: Alldeles allena, nästan och snart. Det skall bli spännande. Vad gäller öl så är Schlenkerla en favorit men även R10 och La Trappe Trippel är mycket smakliga. Det får bli lite mer provsmak framledes. Men, det låter som ni har det ganska bra där upp också. Lite fiske hade varit trevligt, så vi får se om jag har möjlighet att ta mig upp innan vintern kommer. Kram.

 2. Begåvat i vanlig ordning. Du fångar verkligen en känsla som jag gillar. Tänkte ägna sommaren åt ett litet fotoprojekt (satan så pretentiöst* det låter) som går ut på att fota MITT göteborg: people & places som har format mig på olika sätt.

  * Varför är det negativt att vara pretentiös men positivt att ha pretentioner?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *