Nej du, Annica!

Gav klappar till fattiga – bötfälldes av p-vakt – Göteborg – www.gp.se.

Hon gjorde fel. Han gjorde rätt.

Naturligtvis är hennes ändamål behjärtansvärt, men jag blir lik förbenat illamående när det ”goda” används på det här sättet – som något slags ursäkt för att  ösa galla över en människa som faktiskt gör sitt arbete.

Var går gränsen för vilken grad av humanitär insats som skall klara sig undan böter? Är det värdet på gåvan? Eller antalet paket? Om jag kommer med fem kassar kläder som jag sparat, tvättat och vikt fint – skulle det vara okej för mig att parkera där då?

Jag förstår att hon tycker p-vakten framstår som rigid och att det känns orättvist att hon fått böter.

”För Annica Gerber är det principen, inte pengarna det handlar om.”

Eller hur.

2 Comments:

  1. Ärlighet Vaksamhet Hjälpsamhet

    Som väktare på Securitas, dock ej p-vakt, vill jag verkligen be om ursäkt för vissa vakters beteende. Securitas tre grundläggande värderingar är ju faktiskt Ärlighet, Vaksamhet och Hjälpsamhet, vilket ju denna vakten tydligen inte ha lärt sig, och borde verkligen skämmas för det dåliga beteende han visat i denna situation. Vill även passa på att ge Nordstans vakten en riktigt näsknäppa, för det mycket dåliga beteende och den urkassa människosyn dom visat gentemot andra människor. Ni är en skam för resten av Securitas många bra väktare !.
    Världen skulle må mycket bättre om man redan från grundskolan får lära sig visa hänsyn, empati och sympati, men tyvärr är det väldigt få människor som vet vad dessa ord ens betyder, vilket är riktigt tragiskt.
    Än en gång vill jag be om ursäkt till Annica Gerber!.

  2. Håller helt med dig. Typiskt att GP ska ta den ”lilla människan” i försvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *