Anonyma pensionärer

Hotar med kafferep i kommunhuset – Sverige – www.gp.se.

Anonyma pensionärer – det är nästan så jag blir lite rädd. Att vuxna – eller är de bara gamla och gaggiga – inte vågar stå för sin åsikt i en sådan här sak, det känns nästan lite futtigt.

Åter står det klart att alldeles för många människor lägger alldeles för mycket tid på att vara avundsjuka på vad andra har – istället för att ägna sig åt sig själva.

Jag finner dem faktiskt osympatiska, dessa anonyma pensionärer, som inte unnar en kommunanställd en kopp på jobbet. Och detta med orden (enligt artikeln) ”Herregud, de anställda har väl lön”. Barnsligt sagt.

Är det svårt att förstå att det handlar om, precis som personalchef Mats Dahlberg skriver, ett uttryck för bra arbetsgivarpolitik. Och med tanke på neddragningar, som ju inte bara drabbar boende på inom äldreomsorgen – utan även personalen – så kanske en styrketår är precis vad de behöver innan de skall iväg och vårda bittra, gnälliga och avundsjuka anonyma pensionärer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *