Ålrajt!

alrajtJag är alltså hemma igen. Dryga två veckor fyllda av stress, ångest och ett oflyt som heter duga. Rätt och slätt kan man säga att jag har mått bättre. Sämre också, för all del.

Redan innan jag lämnade Prospero bokad jag tid hos läkaren för att få ordning på min Hypotyreos. Jag är rätt övertygad att den är orsak till all trötthet, tröghet, frusenhet och allmän virrighet som gör mig sällskap. Alla symptomen är desamma som sist. Det som kommit till senaste året är att jag tappar ögonbrynshåren. Intressant det där att man nopprar och fixar med ögonbrynen för utseendets skull. Att jag har haft ett halvt ögonbryn det senaste ett och ett halvt året är det inte många som noterar. På något sätt så härdar väl kroppen ut även om jag många dagar var så trött så jag trodde jag skulle spy. Sova hjälper ju inte. Hemkomsten blev någon slags burnout och inte gjorde det saken bättre att min älskade sänghörna inte var i ordning eller bäddad. Sså som jag ville ha den. Som att finna sin älskare/man/sängkamrat utbytt mot Anders Borg. Huha!

Jag kom ju några dagar sent till föreläsningarna och det bidrog också till att min psykiska ohälsa frodades. Eftersom jag visste att jag hade anteckningar från förra årets föreläsningar i tidvatten så fokuserade jag på att ta in de andra ämnena jag missat. Det funkade så där bra rent generellt och ännu sämre när jag upptäckte att dessa anteckningar är puts väck. Jag har alltså sparat allt; anteckningar, plottingpapper, PP (både utskrivna och på datorn), sjökort, tentor och annat från alla tidigare kurser. Men inga anteckningar om tidvatten någonstans. RÖV! Man kan tycka att jag borde kunna det eftersom jag läst det innan. Men saken är den att när jag läste Fartygsbefäl VII, som var uselt upplagt, så handlade det bara om att överleva. Vi hade fem omfattande tentor under den läsperiodens tentavecka. Helt vansinnigt! Jag vill helt enkelt kunna det där, inte bara för att det handlar om tidvatten utan för att det är intressant att veta hur och varför solen och månen påverkar vår jord som den gör.

Men det värsta var matten. Jag läste Matte C på KomVux förra våren och det gick bra, speciellt med en så ypperligt duktig lärare som Mats. Men det var ett år sedan och på KomVux får man ha formelsamlingar. Här handlar det om att ”förstå” formeln och till viss del kunna härleda den, en formel som inte får finnas på papper utan skall bo i min redan mosiga hjärna. Vissa saker kommer att ge sig, de finns där. Men sen kommer vi till det där områdena som inte ingår i Matte C utan Matte B, som jag läste för tjugo år sen. Ytterligare ämnen denna läsperiod är Meteorologi och Oceanografi. Intressant och roligt, bägge delarna.

Sen mitt i allt kom jag på den käcka idéen att October Stamps skulle ha rea. Aldrig i hela mitt liv kunde jag föreställa mig en sådan anstormning. På två dygn fick jag hundra beställningar och hade jag trott det det så hade jag aldrig, aldrig, aldrig kört rea just precis då.

I eget-terapeutiskt syfte har jag gjort om hemsidan. Vilket under hela vägen istället ökade min mentala ohälsa. Eftersom det inte funkade bäst med kommentarerna så införskaffade jag iWeb (jag hade plockat bort det från datorn). Jag köpte helt enkelt den uppdaterade versionen eftersom det i programmet finns en inbyggd kommentarsfunktion som verkar fungera synnerligen bra. Det hade jag sett på min gode vän Toms sida. Jag installerade och började mecka och när det kom till kommentarerna frågade jag Tom var jag hittar funktionen. Han talar om och när jag bockat i att jag vill ha kommentarer så så dyker det upp att det endast funkar om man har ett Mobile.me-konto. Vilket jag inte har eftersom jag inte har någon glädje av att synka min mail eller behöver mer lagring på nätet än jag redan har . Äpplen i all ära men ibland är de sura. Till slut kommer jag fram till att det kan vara värt 795:-/ år för att ni skall kunna kommentera och aktiverar ett konto som är kostnadsfritt de första sextio dagarna. Eller snarare en test-period om nämnda tid, därefter övergår det i ett årsabonnemang. Jag jobbar klart med sidan och skall sen peka om min domän. Då visar det sig att det inte går att peka en huvuddomän till mobile.me-kontot, endast en subdomän. Där går gränsen! Jag letar på nätet efter folk som haft samma problem och det bekräftar bara faktum. Om man kan kringgå systemet så får man ändå välja mellan att peka med eller utan www framför och det är inte en fullgod lösning. Tom säger att Jonas säger att det går att lösa. Må vara hänt, men jag är redan sur. Så det så!

Således finner ni nu en ”ny” sida med samma kommentarsfunktion som innan. Det som inte är bra är att om det blir många kommentarer så försvinner dessa ”ner” i bild, mellan huvudsidan och sidfoten. Man kan ”markera” sig neråt men tanken är att jag gör dessa sidor längre efter hand. Jag vet inte hur alla webläsare funkar men i min (Safari) så kan jag förminska kommentarsfälten genom att använd mig av läsarens funktion för att minska eller öka textstorleken. På Mac genom att använda Cmd +/- och på PC är det troligen Ctrl +/-. Funkar det inte med nämnda kommando så finns det säkert i webläsarens menyrad under Innehåll, Sida eller dylikt.

I övrigt är allt bra och livet leker. Jag är kär, nyförlovad och kommer den 1:a maj att gifta mig med en norsk redare.

Joanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *