Just nu…

Just nu...56° 45,2’ N, 17° 16,4’ E ”Mellan” Gotland och Öland. Lite dis.

Att vara just här, just nu. Jag står på bryggvingen och vrider jag huvudet bara lite åt styrbord (höger), kan jag ana Öland. Det är lite disigt men vissheten om att det ligger där gör att konturen syns något tydligare. Jag har precis sett klart ”Maria Larssons Eviga Ögonblick”, och som alltid får en skön film mig att gå ner i ett lugnare tempo. Tid för eftertanke.

Det är svårt att göra annat än känna frid, när det enda som finns att uppslukas av är havet. Jag tänker det faktiska, att jag är på en båt med i princip okända människor. Alla så välkomnande och trevliga. Tänk att det kan vara så lätt, så enkelt, att känna sig hemma. Det gör mig glad och full av förhoppning. Sedan tänker jag på de där hemma. Ser korta sekvenser av händelser som jag samlat på mig. Snuttar som gör mig varm. Ett ord, ett leende eller ett skratt. En väns närvaro. Jag längtar inte hem. Jag saknar inte. Jag bara njuter av att vara tillfreds. Just här. Just nu.

/Joanna

One Comment:

  1. Hej söt! Sitter vid köksbordet, vrider jag huvudet lite åt styrbord ser jag min microvågsugn. Där inne ser jag konturerna av en falukorv. Den ska jag steka…. ingen tid för eftertanke här inte! Ha det bäst. Just där. Just nu. Din vän och ”Knäckebroder”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *