Tänk om!

Tänk om!Mio, fem år och rullstolsburen, har nekats åka med på spårvagnen. Pappa Jon har nu anmält detta till DO. Hur jävla korkad får man vara?
Alltså ibland blir jag så vansinnigt matt på människor som känner sig kränkta och diskriminerade i tid och otid. Pojken har inte fått åka med av säkerhetsskäl, ty spårvagnen är av gammal modell och saknar rullstolsplats. Jag tycker faktiskt inte att det är särskilt konstigt att det fortfarande rullar gamla vagnar i vår kära stad. En stad full av lokaliteter och platser som garanterat inte går snabbt eller smidigt att nå med rullstol. Göteborgs stad ligger illa till, snart kommer Pappa Jon och anmäler staden för att hysa trappor och trottoarer. Nej, jag skulle snarare påstå att det hade varit värre om föraren hade accepterat att han åkt med.

Till pappa Jon säger jag ”tänk om”. I dubbel bemärkelse. Tänk om det hade hänt något och rullstolen inte varit surrad. Fatta vad Västtrafik hade fått skit för att förarna inte håller på säkerheten. Då hade väl pappa Jon stämt Västtrafik samt lämnat in en anmälan till Vårdslöshetsombudsmannen.
Västtrafik må ha många brister men för detta skall de ha kred. Pappa Jon – Tänk om! Gå en kurs i hur man blir en mer harmonisk människa och acceptera att vissa saker är som de är, även om de inte är optimala för alla samhällets medborgare.
Nej, pappa Jon stryker vi från tomtens klapplista i detta nu.
/J

4 Comments:

 1. Men gör inte det då…
  Du är helt fel ute. Så är det bara.

 2. Det handlar inte om säkerheten egentligen, det är bara töntigt att tro det. Tänk alla ungdomar som står på bussen med långa gardinstänger från IKEA, alla resväskor som folk släpar på i tid och otid, alla som STÅR upp överhuvudtaget. Är inte de en säkerhetsrisk?
  Alla barnvagnar? Vad är skillnaden mot en rullstol?
  Ingen har det visat sig eftersom Västtrafiks regler är inkorrekta har det visat sig vid en inspektion av Järnvägsinspektionen.
  Så allt ät fejk.
  Ja, hoppas de får böta pga diskriminering såklart. Att vilja men inte få åka med, helt weird.
  Fattar inte varför du absolut ska vara så motsträvig om detta.
  Imorgon kan det vara du som sitter i rulle…
  —–
  Nej det är klart det inte handlar om säkerheten. Västtrafiks enda syfte är att diskriminera folk. Jag kan vara blind i morgon. Eller döv. Kanske rent av död. Jag tycker likförbenat att han är fel ute. Så är det bara. Jag är inte intresserad av att diskutera detta med dig just nu så fler kommentarer kommer inte att publiceras.
  Häpp!
  /J

 3. Men din jävla idiot – klart Mio ska åka med spårvagnen om han vill.
  Du gör ju det trots alla dina fel och brister.
  Pappa Jon är det bästa som hänt denna jävla stad på årtionden.
  Ta bort stenåldersvagnarna NU!!!!!
  Hoppas Västtrafik får böta ordentligt.
  Puckade fjortis!!!!!!!

  —–
  Suck.
  Skönt är det, att jag får tycka och skriva precis vad jag vill. Jag tycker pappa Jon fokuserar på fel saker, eftersom handlar om säkerheten i det här fallet. Huruvida alla spårvagnar skall vara tillgängliga för ALLA medborgare, är en annan fråga. jag är ganska övertygad om att det blir svårt att godkänna den investeringskalkyl som föreslog ett helt nytt vagnstall. Jag tror inte vare sig vare sig du eller jag skulle ha råd att åka med det allmänna då. Eller förlåt, jag tar tillbaka det. Jag känner ju inte dig, så jag vet inte hur din ekonomi ser ut.

  Vad tusan är det du hoppas de skall får böta för? Att inte alla vagnar är tillgängliga för Mio? Eller för att han blev nekad av säkerhetsskäl?
  Om du svarar får du gärna skiva med en lista på mina fel och brister. Jag har nämligen länge undrat vilka de är.
  /J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *