Säker vagn?

Mårten skriver i sin kommentar till artikeln Ingen barnvagn klarade testet (gp.se 100408) att han inte vill att den barnvagn han köper skall vara ful. Jag har precis läst artikeln och med mina färskaste minnen om barnvagnar jag sett på stan så vill jag bara önska honom lycka till.

Aahh, sorry! Jag glömde att det är snart 20 år sedan jag valde och inhandlade min första barnvagn, och att det antagligen är därför som jag tycker att många av dagens vagnas ser otroligt fula ut. Inte bara det, de verkar dessutom oerhört opraktiska med sina yttepyttehjul. Det är nästan så jag kostar på mig ett garv, lågt så klart så ingen hör, när jag ser föräldrar kämpa i ett snömoddslager som är i ungefär samma tjocklek som hjulets diameter. På min tid hade vi vagnar med rejäla hjul – MINSANN!

Jag har ingen susning om hur skadestatistiken i barnvagnsrelaterade olyckor såg ut förr, men att den vanligaste olyckstypen är fall kan vi nog inte klandra tillverkarna för. Jag kanske har blivit hjärntvättad av min mor, som arbetat med småbarn på dagis och på Östras barnavdelning hela sitt liv, men det är jag i så fall henne evigt tacksam för. Att lämna barn i barnvagn eller kundvagn eller dricka hett med liten krabat i famnen är så onödigt dumt. Lika onödigt som jag tycker det är löjligt att design är viktigare än funktionalitet på något så ”viktigt” som en barnvagn.

När Linus föddes -91 så köpte vi förvisso en barnvagn som var annorlunda, men inte funktionellt. Däremot var tyget lika uppseendeväckande som en neger i Ockelbo på 30-talet. När My föddes -98 så köpte vi, till den blivande farmoderns stora förtret, en begagnad vagn. Hur pinsamt är det inte att låta första barnbarnet åka omkring i en BEGAGNAD vagn? Men, grejen var, att jag första och enda gången i mitt liv, såg ett tyg med samma mönster som i den första barnvagnen.

Eftersom jag hade den insatsenkvar var det ju inget svårt val att klä om den nybegagnade i samma tyg. Inte bara det att första barnbarnet skulle åka kring i begagnad vagn. Den skulle dessutom kläs om i nåt jävla djungeltyg. Hur som helst, sådant där tugg biter ju inte på mig och jag är än idag imponerad av mitt fina arbete. Dessutom tycker jag fortfarande att mönstret är coolt.

/J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *