VARNING för VÄSTTRAFIK!

Nu får det vara nog!

Det är för jävligt och jag tror å det bestämdaste att jag tänker anmäla Västtrafik för diskriminering, eller nåt. Jag vet inte om det var för att jag är kvinna eller möjligen den stora duken jag virat runt huvudet. De kanske trodde jag bar en sån där ask runt huvudet. Men i så fall är det ju rasism, diskriminerande sådan. Men det är ju för att jag är allergisk mot pälsdjur och det brukar ju tendera att bli värre så här i pollentider. Burka heter det visst, inte ask. Nåt med man stänger in i var ju rätt i alla fall. Tycker som sagt hela systemet verkar idiotiskt. Bökigt! Och tanken på att tjyvåka finns bara inte, så jag hade liksom inget alternativ.

Han, chauffören alltså, skrek något om att jag var helt dum i huvudet och skulle dra illa kvickt, innan han ringde polis. Även folk på bussen verkade tycka jag betedde mig konstigt. Å visst,  jag håller med om att det hade blivit trångt men va fan, det måste väl vara fler än jag som åker på sms-biljett nattetid. Eller?

Edit (16:17): Fy fan vad dum jag är! Det borde jag ju fattat… Man skall alltså inte ha med sig 21 kor, utan det dras från telefonräkningen. Inte riktiga kor då, utan en summa beräknad på dagspriset för kossa. Pinsamt klantigt av mig. Förlåt! / J

One Comment:

  1. Jag är kluven i frågan.

    Å ena sidan kan man nästan hävda positiv särbehandling: det är ju en väldig service att ge människor från kulturer där man betalar i kreatur möjlighet att betala så även för resor med Västtrafik.

    Å andra sidan förvandlas den positiva särbehandlingen till negativ när man börjar fundera över värdet: 21 kor (såvida de inte är galna) måste betinga mer än 16 kronor.

    Ett fall för DO förstås, men kanske ännu mer för KO.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *