Mats & Morgan Band på Nef

Fyttihelsicke så underbart!

Jag gillar Mats & Morgan, annars hade jag ju aldrig gått till Nef igår. Med huvuvärk – som idag visar sig vara migrän. Jag kan faktiskt inte minnas att förra gången var en lika mäktig upplevelse. Hade jag vart ensam i lokalen hade jag nog ställt mig upp och därefter snurrat, studsat och sprungit omkring samt vevat på armar och ben – hela tiden. Denn gång Gustav Hielm på bas.

Det var jag och fröken T som gick tillsammans. Jag tror nog nästan bestämt att vi var det enda sällskap som enkom bestod av honkön. De övriga av vår sort verkade komma i kör med hankön.

Honan framför mig verkade inte speciellt imponerad så min teori är, då hon drack lättöl, att hon helt enkelt var chaufför. De två männen, en på var sida om henne, drack starkare dryck och visade med både lite rörelse i sittande ställning och genom ansiktsuttryck att de var tillfreds med underhållningen.

Även honan gjorde uttryck med kropp. Då fröken T vid något tillfälle skrek BRA! eller joddlade eller vad det nu kallas, så såg jag hur hon stilla vände huvudet mot fröken T, stirrade en stund och sedan lika sakta och bestämt vände huvudet framåt igen. Vid ett tillfälle såg jag också att det ryckte i benet på henne och jag tänkte att hon äntligen fått valuta för pengarna – men nej – det var bara foten som hade fastnat mellan väskan och stolen och när hon krånglat ut den var det som vanligt igen. Jag undrar om hon ens brände lättölens kalorier med de applåder hon åstadkom. Om man inte gillar M&M så är det nog ingen rolig konsert att gå på.

Jag sitter nu och lägger in de fyra plattorna jag köpte i iTunes. De hade release för en nyutgåva av ”the music or the money” och den blev det så klart.

Jag har en plan också. Jag får ju bilder i huvudet och en väldig lust att måla när jag hör M&M. Jag och IngridK har pratat om en kreativ afton då vi skall just måla. Och bara häromdagen sa fröken T att hon gärna ville vara med om vi hittade på något dylikt. Så nu planerar jag ett inslag på denna afton: alla får papper och exempelvis oljekritor, på med 30 minuter M&M till vilka vi släpper loss med tidigare nämnda kritor. På papper alltså. Spännande, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *