Recept: Sesampasta med sting

Sesampasta med saltgörka

Igår var jag duktig, tyckte jag,  och lade upp mitt första recept på den där Matklubben jag talte så väl om i förra inlägget. Det gillade dessvärre inte min fria syn på recept och således blev det inte godkänt. Men jag är inte den som är den – tarvas det måttangivelser så gör det; inte komma här och tro att folk kan improvisera och tänka själva – NEJ!

Så, för att sprida mina sesamfrön ännu längre tar jag mig friheten att publicera receptet  även här –  med måttangivelser på ingredienserna. Och om det smakar skit, så beror det just på det, eftersom jag aldrig någonsin mätt upp hur mycket jag har i av varje ingrediens.

Herregud och håll till godo!

Ingredienser:
4 dl sesamfrön (skalade)
2 msk tomatpuré
1–2 vitlöksklyftor
2 tsk grönsaksbuljong
0,5 dl vatten
2 tsk honung
1–2 vitlöksklyftor
koriander (färsk eller torkad)
chilifrukt (färsk eller torkad)
peppar
salt

Beskrivning:
Lägg sesamfröna i en mixer/blender och kör en liten stund. Tillsätt matpurén, grönsaksbuljongen och vattnet. Om det går torrt kan du hälla i mer vatten, blir det för blött tar du i mer sesamfrön.
När du fått en lagom konsistens, den blir aningen fastare då den sedan står i kylen, tillsätter du vitlök, honung samt chilifrukt efter behag. Smaka av koriander, salt och peppar och honung

Tips!
Andra kryddor som jag brukar smaksätta med är nejlika och kardemumma. Testa även att rosta sesamfröna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *