Kan det vara åldern?

Jag tror nämligen hela tiden att jag är äldre än jag faktiskt är. Det började redan när jag skulle fylla förra året, då jag glatt talade om för någon att jag blir 42. I samma stund som siffran lämnade min mun blev jag fnittrigt skamsen och sa ”Förlåt – nu skojade jag allt. Det är ju 41 jag blir!”. Ungefär som om jag dragit till med tio år, upp eller ner, och nu skrattade åt min egen lustighet eftersom det varit ganska uppenbart att jag skämtat.

Idag blev jag åter varse om mitt förvirrade tillstånd. Jag hittade, för en gångs skull, en sajt jag gillade på direkten – Matklubben. När jag registrerat mig och fyllt i profilen noterade jag att den, alltså datamaskinsystemet på internetsajten, räknat fel. Där stod ju 41. Det hann gå några sekunder innan jag insåg fakta: jag är inte så gammal som jag vill tro att jag är. Istället är jag ungdomen själv – blott 41 år, 3 månader och fem dagar. Ungefär.

Vad är det med oss kvinnor och ålder, egentligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *