Marmelad & barn

Marmelad på grape & whisky

Knäckebrödet jag gjorde är ju förbannat gott, sa jag det? Min goda vän ET som behagat bosätta sig i Stockholm serverar alltid marmelad till frukosten. Besk och god som satan. Men framför allt – hemmagjord. Jag äter ytterst sällan marmelad på mackan och därför blir det väl extra spännande när jag är där.

Instinktivt kände jag att jag inte skulle överleva med känslan av att vara en sämre människa än ET – annat än i Photoshop och bildredigering då.

Det tog några dagar innan jag kom till skott, ty någon av gamarna hade gjort slut på sockret utan att meddela. Ja, jag vet att det finns människor som inte ens har tillgång till socker, marmelad och annat gott – men det hjälper ju inte mig här och nu.

Nåväl. Jag fick ytterligare några dagar på mig att tänka, och längtan efter blodgrape och whiskey växte sig starkare. Så blev det till slut; och det blev gott. Helt plötsligt känns  ”ge bort”-flaskorna med whisky i skåpet mer som ”stannar här”-flaskor. Nämnas kan att jag även pytsade i lite lime och morot.

Sen gjorde jag faktiskt en sort till med lime och Fuendora (eller vad fan det heter). Födendåre är någon brandy som kaptenen lurade på mig då jag mönstrade av Tärnhav. Den är inge vidare att dricka men fungerar alldeles utmärkt i marmeladen. Jag lättade upp det hela med apelsin och chili.

Nä, nu skall jag plugga tank innan Da Gamo d.y. kommer hem.

Har jag sagt att jag längtar tills de skall flytta hemifrån? Om inte kan du läsa mer om det här.

/J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *