Att sy – matrosjobb

Nu har jag gjort min första törn som sommarvikarie på Finnsailor. Hon går på Malmö/Travemünde och sjöresan tar ca 9 timmar. Fantastiskt roligt, och en underbart trevlig och hjälpsam besättning.

Det blev ju inte så mycket suturerande på sjukhuspraktiken, vilket man vet om man läst förra inlägget. En av mina nattliga uppgifter ombord blev dock att sy, men inte i human vävnad. Istället blev det de nya lotslejdarna som fick känna på mina varsamma händer. Jag tycker själv att skavskydden av brandslang blev förbannat snyggt. Första natten ägnade jag mig åt styrbord lejdare. Uppenbarligen blev båsen nöjd för kvällen efter undrade han om jag inte kunde ägna mig åt babordssidans också. Naturligtvis, svarade jag. Lotsporten på babord ligger i direkt anslutning till maskinrummet och det gick åt en liter vatten under de timmarna jag satt där. Svetten rann och hade jag inte varit tvättäkta brun tror jag bestämt att jag varit vit idag.

Väl färdig och åter på däck stoppade jag in handen i fickan för att fiska upp nyckeln till grinden mellan däck 4 och däck 3, där båsschappet ligger. Den var så förbenat varm så jag ryckte till när jag tog i den.

Här kommer i alla fall lite bilder på min skapelse.

Syr första delen på ett svalare ställe; rökrummet. Foto: Katarina L

Vackert skavskydd på lotslejdaren.

Arbetsplats: lotsport BB. Lotslejdaren, med skavskydd, i vänster förgrund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *