Att suturera

Läsperioden avslutades definitivt idag. Sista resultatet rasslade in i LADOK och talte om att jag fick godkänt i Sjukvård C. Kursens går, i det stora hela, ut på att kunna ta hand om en patient ombord, pre-hospitalt. I det innebär att känna till symptom på både det ena och andra; kunna suturera; ge HLR/D-HLR; sätta intravenös infart (dropp), ge medicin intramuskulär och subkutan samt sätta piss-kateter. På skolan lyckades jag sätta intravenös infart på min kamrat utan en droppe blod på fel ställe. På akuten (Östra Sjukhuset) smet venerna iväg. Men jag lyckades i alla fall ta prover, och fick även möjlighet att sätta en piss-kateter på en man. Dessutom gavs tillfälle att ge åtskilliga sprutor i både mage och lår. Suturering var det sämre med: 3 stygn på hela helgen som läkaren satte, för det var i ansiktet på en ung tjej och det är väl inte det bästa att öva på. Man skall vara ödmjuk inför sin uppgift som vår underbara lärare Rune säger. Jag kan vara ödmjuk. Om jag vill.

Hur som så har jag i alla fall sytt i en fläsklägg i skolan. Förbannat roligt. Så det så.

Syslöjd på högskolan #1.

Syslöjd på högskolan #2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *