Om det varit min ungjävel…

Dyr hämnd med ägg – Sverige – www.gp.se.

Jag tänker inte skriva vad det handlar om, läs själv. Inte heller ifrågasätta det ofantligt korkade i hur det kan bli.

Det jag undrar över mest i detta nu – är hur pojkens föräldrar resonerar – för jag har svårt att tänka mig att pojken ”drivit” igenom en anmälan helt själv. Stod de där och hoppade av ilska – över mannens handling mot sin lille idiot till teling –och skrek att ”här skall minsann anmälas”?

Jag har ju ingen aning hur det gick till eller vetskap om omständigheter som inte kom med i press. Men tanken på föräldrar som, hur skall jag uttrycka mig, tillåter en anmälan i ett sådant här fall skrämmer mig. Faktiskt mer än mycket annat. Någonstans känns det som man tappar det grundläggande: att respektera och uppföra sig mot andra människor (så som man själv vill bli behandlad). Extremfall av alla sorter finns alltid. Det som gör mig lite rädd är att man liksom är ute på djupt vatten och dödar grundvalar. Tycker jag.

Hade han varit min hade jag plockat på mig ett par ägg och sen hade jag gått in i ungjävlens rum. Jag hade inte stoppat upp dom i ansiktet på honom för det kan ju bli barnmisshandel. Istället hade jag slängt några stycken på väggar och i tak. Sen hade han fått städa.

3 Comments:

  1. Du både tänker och skriver bra, Joanna. Alltid lika vederkvickande att läsa dina reflexioner. Jag fullkomligen älskar formuleringen ”ute på djupt vatten och dödar grundvalar”. Det är sådant som skiljer wannaben från den som verkligen ÄR.

  2. Har läst svar från en pappa vad han skulle göra om han son hade kastat ägg på ngn – stor kram till den far som har stor ansvar och bra agerande om hans son skulle göra fel -men inta alla färäldrar har den moralen tyvär – hade min son gjört det hade jag gjort samma som du – kastade ägg i nas rum och han skulle slita och städa eller skulle jag tvina han att han ska gå till den person och erbjuda städning på huset – I Svergie ungdomar gör som de vill många har drag problem och gör dumma socker!!!! devasterar och fördervar för ungdomar som är skötsamma – STOP – och nu är det dags att reagiera som du –

  3. Om den lilla ängeln är allergiker skall han hålla sig borta från sådana tilltag. Vad får vi för samhälle när sådana vuxit upp. Om de lär sig läsa, kan de ju bli d(u)mare och läsa lagen som fan läser bibeln (vilket somliga dylika tydligen redan gör). Ungens föräldrar borde använt preventivmedel. Då hade de inte behövt konstruera upp något fysiskt handikapp hos ungen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *