Hur bajset blev till guld

Det var längesedan jag gick lös på det gamla moccatryffelreceptet. Kanske av den anledningen att det legat och mognat hos min mor. Nu är det åter i min ägo. Med åren har även jag mognat och det kändes självklart att byta ut likör eller konjak mot en tonårig Lagavulin. Men det var lite för enkelt att låta det stanna vid det. Socker, habanero och ingefära blev till något bajsliknande som dock fick spädas med vatten för att bli hanterbart.

Ingefära, socker och habanero – innan vatten är tillsatt.

De runda i bakgrunden är smaksatta med 16-årig Lagavulin. De fyrkantiga i förgrunden med bajsröran.

Själva tryffeln på kylning.

Efter kylning doppas bitarna i choklad varpå bollarna pudrades med finaste Chokoaloe från IngridK och bajsbitarna garnerades med en några flarn havssalt.

Mocca/whiskytryffel och bajsspecial

2 Comments:

  1. ååååååååh, varför kände jag inte dig i december. Detta ser ju snuskigt gott ut!

    Svar: Funkar bra att göra även i jul(i). Och/eller i augusti. Eller september. Och oktober. Faktiskt.

  2. Dom habanero,ingefära vad bäst i min smak…..Tack för den mognads processen……..
    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *