Bokmässa & stickvin

Idag var jag på Bok & Bibliotek. Det var inte så tillfredsställande som det brukar vara. Det kan bero på att jag bara planerat en dag, och således inte några seminarier. Det är på något slags vis DET som är mässan – alla intressanta seminarier. I övrigt är det ju bara en massa böcker och kändisförfattare som jag låtsas inte känna till. Nä, nästa år hoppas jag på bra tema – vilket det är i år – och 4-dagarskort med seminarier inkluderat. Det tarvar förstås att jag är student, annars blir det lite väl mycket pengar, men den risken är väl överhängande. Kan dock meddela att jag bara går torsdag och fredag ändå. När klockan blir 14 på fredagarna blir det som om syret tar slut då de öppnar för den däringa allmänheten.

Men det blev några böcker: om stickning och orts- och gatunamn i Göteborg. Samt choklad. Och hallonfudge. På väg hem tittade jag dessutom inom Systemet och fann en för mig ny flaska – en eko-Zinfandel – yes! Den kostade 139:-, vilket blev en förhållandevis liten utgift eftersom jag smet in på Strikk efteråt. Jag har lovat mig själv att jag inte får köpa nytt garn innan jag gjort något med garnet jag har hemma. Men, jag visste att jag skulle göra klart ponchon i kväll och då kunde jag släppa lite på regelverket.

Vinflaskan på vädring, ponchon snart klar, skolboken osynlig och det nya garnet i soffan; be my guest – not!

/J

Ullgarn från gotlandsfår.

Ekologisk/kravmärkt Zinfandel

Dagens bokskörd på Bok & Bibliotek.

 

 

3 Comments:

 1. Innan jag åker ! Sara ,Du har så rätt så, visst vad det ”vegetariska” .
  Heikun keiukun, ha det så bra
  både Joanna och Sara!
  kram
  PS. det heter väl seminarier,hihih.

  Svar: Seminarium i singularis, seminariet i singularis bestämd form och seminarium i pluralis. 🙂 Kram!

 2. Men Makil, det var väl den Vegetariska mässan vi snackade om?:-) (sen blev det ju mässfall* när gubben här säckade ihop) Äpplen & päron -ni har samma känsla för färger och garner. Å de vet la vi att en ska drecka möcke, det har vi ju lärt oss av Kal….men han visste nog inte vad äpplecidervinäger var;-)

  Svar: Joru, färg har jag not fått av morsan Maki. Ja inte min egen bruna färg då, men sinnet för färg i övrigt :). Äppelcidervinäger är inte så dmt det heller. En slurk i lite bubbelvatten är inte fy skam på morgonkvisten.

 3. Du gick till mässan. Sara och jag pratade om att åka, men stannade i pratet.
  Mark L. gav tips om att man ska dricka mycket, gå till författare som har sin timme och prata med den som är bredvid ist.(om intressant) .Då har Du chansen att ha författaren för Dig själv.
  Skulle det inte vara en stor scen och gratis seminarium i år?
  Du kunde inte stå emot stick böckerna och garnet sen, avis mamma här ,vilka härliga färger.
  Gör Du en ny poncho igen?
  Jag åker till Arvika imorgon,,,,,,,,vi hörs
  God natt och kram

  Svar: Jag hade vatten med mig dit, och hem. Ett glas vin blev det och attans vad gott det var. 4-dagarskort med seminarier kostar drygt 2500:-. Däremot är ju monter-happenings gratis. Och Forskartorget likaså.

  Jo, det blir nog en ny poncho, och av det ljusare lila, eller blekplommonfärgade blir det en tröja på stickor 20. Spännande. Snart kommer bilder på den ponchon jag gjorde klart igår.

  Ha det nu skönt i Arvika! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *