Kränketikränk-kränk

Aftonbladet.se idag – Sara och det stora stygga basketförbundet.

Det är min fulla övertygelse att Svenska Basketbollsförbundet har infört denna regel enkom i syfte att jävlas med muslimska flickor, samt i möjligaste mån kunna hindra dem från att spela basket. Vad skulle annars skälet vara?

Kan någon förklara detta fenomen, att känna sig kränkt hit och dit, för mig? Jag har ingen aning om bakgrund eller skäl till denna regel, men jag har som sagt svårt att tänka mig att det internationella basketförbundet skulle ha tagit fram regeln enkom för att få idka diskriminering i sportsliga sammanhang.

Om det hade varit så att en rekoderlig tjej* också hade burit t-shirt under, men inte blivit utvisad, då hade jag kunna förstå känslan av att känna sig kränkt eller orättvist behandlad, vilket tveklöst varit goda skäl till en anmälan. Men nu är det ju regelverket i sig. En regel som funnits i ett år och knappast torde varit okänd för vare sig klubb eller spelare. Att spela i förbjuden klädsel verkar tydligen vara helt okej. Varför har det inte ansökts om dispens?

Sara säger på slutet att detta är ett stort problem för många muslimska tjejer, men att hon faktiskt är född i Sverige och aldrig känt sig annorlunda, men nu känner sig ensam och utpekad. Hon kanske skulle kontakta alla de andra tjejerna, så kan de kanske göra en gemensam anmälan. Det borde ju väga tyngre.

Bah!
/Negerbollen

* = icke muslimskt flickebarn (reds. anm.)

Dessutom, lustig rubrik. ”The t-shirt says NO!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *